Adept Water Technologies – specialister i vand, mikrobiologi og bæredygtighed

Alt liv er startet i vand. Det gælder desværre også bakterier såsom Legionella. Her stortrives de, hvis ikke der tages ordentlig hånd om problemet – navnlig i de utallige lune, stillestående vandsystemer, som går igen overalt i den måde, vi i samfundet indretter vores brug af vand på: Fra bruseren på plejehjemmet eller hospitalet til vandrørene i store lejlighedskomplekser. Sågar i sportsklubben eller i tandlægestolen. Kort sagt alle steder, hvor vand kan få lov at ligge stille i rørene gennem lang tid.

Legionella – et samfundsproblem
Det stillestående vand i varme omgivelser giver nemlig de perfekte betingelser for bakterier som Legionella, der for især ældre og syge mennesker kan være særdeles farligt – med en dødelighed på næsten 15%.

Antallet af registrerede Legionellainfektioner er i Danmark stigende og har siden 2020 været rekordhøjt – dog med meget lille fokus fra offentligheden. Men et EU-direktiv fra januar 2021 giver Danmark blot 2 år til at rette op på situationen og indføre grænseværdier og risikovurderinger, hvilket kalder på nye innovative løsninger på Legionella i vores vandsystemer. Per februar 2023 bliver direktivet implementeret i dansk lovgivning og skal selvfølgelig efterleves.

Boligselskaber, kommuner, regioner mm. har kort sagt en stor opgave foran sig i forhold til at sikre rent vand.

Den hidtil bedste og sikreste Legionellabekæmpelse
Hos Adept er vores vision at skabe den mest bæredygtige metode til desinfektion af vand. En metode, som giver bedre arbejdsmiljø og er mere effektiv end alternativerne, hvad enten disse anvender UV eller kemikalier.

Vi er kort fortalt specialister i vand, mikrobiologi og bæredygtighed. Ved at bruge naturens egen desinfektionsmiddel har vi skabt en metode til at fjerne 99,99% af alle mikroorganismer i varmvandssystemer. Både i boliger, hospitaler, plejehjem og andre steder, hvor problemer med Legionella forekommer.

Vore teknik er simpelthen at skabe samme desinfektionsmiddel som kroppen også skaber ud fra almindeligt bordsalt – nemlig Hypoklorsyre (HOCI). Desinfektionsmidlet eliminerer effektivt Legionellabakterier og forhindrer dem i at komme igen.

Teknologien er unik. Vi kalder den BacTerminatoren.

Fordi processen i BacTerminatoren består af vand og salt, giver den et bedre arbejdsmiljø end kemiske alternativer, hvor kemikalier håndteres og pumpes gennem rørerene for at bekæmpe Legionellabakterierne, og så er den mere effektiv end alternativerne.

Det effektive svar på øgede krav
Det er fremtidens løsning i et samfund, der kalder på teknologier, som belaster miljøet mindre – også når det kommer til desinfektion af vand og nedkæmpning af Legionella i alle typer varmvandsystemer. Vi skal være de bedste i Danmark, og vi skal være det allerede nu for at imødekomme de skærpede krav om kvaliteten af vores vand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>